Sov godt med æteriske olier

Tankemylder og uro i kroppen

Der er mange Stress-ramte der har problemer med at falde i søvn om aftenen. Jeg var,- og er til tider, én af dem. 

Hvis jeg bare ligger mig ned for at sove, løber mine tanker ofte afsted med mig,- nogle gange for at holde mig vågen til den lyse morgen. 

For en hel del år siden, røg tv’et ud af soveværelset, og jeg blev det, jeg kalder for en “go’nat læser”.  

Før stressen, var dét at læse, nok til at jeg kunne falde til ro, og i søvn. Men efterhånden som stress og tankemylder tog til, blev det sværere for mig.

I seng med beroligende olier

Jeg havde en aften (i starten af min stress “karrierer”) lokket kæresten til at massere mig, med en ny massageolie jeg havde købt.
På grund af de beroligende æteriske olier fra lavendel (og den opmuntrende Bergamot), sov jeg som en sten den nat… ZZzzzz

Mirins body-oil-calming sove olie-001

Da jeg (trods alt) ikke kan få kæresten til at massere mig hver aften (God damn), bruger jeg olien på kroppen efter et varmt bad om aftenen.

Hvis jeg hverken kan få massage eller et varmt bad, smører jeg olien på håndleddene inden jeg “go’nat-læser”.

Det er aromaterapi, og den her Calming olie kalder jeg i daglig tale for “soveolie” My BFF (min bedste ven forevigt).

Man behøver ikke at være stresset, for at benytte sig af aromaterapi – hvis du lige som jeg også bliver påvirket af fuldmåne, med dårlig og få timers søvn til følge, så benyt dig af samme fremgangsmåde…

Du kan bestille “Calming” massageolien /kropsolien her.

I samme “Calming” serie, findes også en praktisk Roll-on. En kær ven i nøden, ogMirins Roller-calming_1024x1024 fast inventar i min taske, men den kan også sagtens stå på natbordet.

Jeg bruger den til at berolige mig selv, i situationer hvor jeg bliver grebet af nervøsitet, uro eller angst. 

Læs mere om Calming parfume roll-on her.

Hvis du er lige så vild med duften og den beroligende effekt som jeg er, så findes den også som duftlys – lavet af sojavoks der soder meget mindre en almindelige lys…

Du finder Calming soja duftlys her.

Do-It-Yourself

Du kan også blande din egen olie.
Du skal bare huske at æteriske olier er ekstremt koncentrerede, og man anbefaler at blande de fine dråber med en såkaldt bærerolie… (evt. en baby,- massage,- eller kropsolie) Blandings forholdet skal ca. være  1-4.

Her kan du købe ingredienserne hver for sig:
Æterisk lavendel olie
Æterisk Bergamot olie.
Bærerolie:
Duftneutral abrikos olie.
-og her kan du købe små miljøvenlige flasker til at have din blanding i.

Æteriske olier og allergi

Selvom de æteriske olier er naturlige, kan de også fremkalde allergier. Så for en sikkerheds skyld, så smør lidt olie på et lille område først – f.eks. på indersiden af albuen.
Hvis der kommer rødme eller knopper kan du ikke tåle den specifikke olie.

Fordi man har allergi overfor en bestemt type fødevare, f.eks. tomat, betyder det ikke at du skal holde dig væk fra alle grøntsager. Det samme gælder også for æteriske olier.

NB. Kunstigt fremstillede duftolier virker ikke aroma-terapeutiske,- og i værste fald, kan kemien være skadelige for dig – hovedpine, allergi, luftvejs problemer osv.
Sådanne produkter finder du ikke hos Mellow Way.

Sov godt

De kærligste hilsner Jannie