Stress eller ikke stress…

Mistanke om stress… 

Har du (eller én du kender) mistanke om, at du er ramt af stress, så er du måske forvirret, handlingslammet, eller har mistet overblikket over din situation.

Herunder får du 5 gode råd til at genkende, acceptere og handle på din nye situation…

 1. Genkend dine stress symptomer, og husk at de kan være svære at få øje på.
  De kan vise sig både fysisk og/eller psykisk, så få dine (eller andres) “bange anelser” konstateret af din læge.
  Her kan du læse om symptomer på stress. 
 2. Erkend og accepter at du er ramt af stress – før man erkender, kan man ikke handle…
 3. Typebestem din stress – Hvis du ikke helt er klar over årsagen til din Stress, kan du få hjælp til at finde den via dette Link.
 4. Erkend  årsagen til din stress, og fjern dig straks fra den – Sygemeld dig fra arbejde/familie e.a. uden at skelne til eventuelle konsekvenser – det er vigtigt at du tager hånd om dig selv, med det samme!
 5. Læg en strategi for din behandling og håndtering af symptomer, -gerne sammen med din læge.
  Lægen kan henvise dig til Psykolog (med mulighed for økonomisk tilskud via sygesikringen).Du kan også (dog uden tilskud fra sygesikringen desværre) vælge en Stress-coach. – Spørg evt. i din kommune, der er nogle (kloge) kommuner der stiller sådan en til rådighed!

Jeg ville selv (i bagklogskabens skær) have ønsket, at jeg havde kombineret (eller næsten helt erstattet) forløbet hos psykologen, med timer hos en stress-coach, men det er jo individuelt hvad man har behov for.

Det er bare super vigtigt at du får valgt den rigtige behandling og behandler fra starten af.

Gå behandleren lidt på klingen om behandlings metode og tidligere erfaringer, og resultater med stress, og mærk efter i mave og hjerte om det føles rigtigt, -og om der er god kemi…  – ellers kan det desværre godt trække forløbet længere ud end nødvendigt (been there).

Såhh hvad kom du frem til…? Stress eller ikke stress?

Jeg håber jo selvfølgelig på det sidste, men når du nu har fundet ind på min blog, så frygter jeg for det første…

 


Rådene herover er et miks fra Stressforeningens hjemmeside, og mine egne erfaringer.

Jeg skal for en god ordens skyld (igen) nævne at jeg ikke er læge, psykolog, terapeut, eller har anden lægelig belæg for mine udtalelser.

Rådene er givet ud fra mine egne overbevisninger, og erfaringer med stress.

Der er 1000vis af andre alternative behandlingsformer end dem jeg lige har nævnt her… har du kræfterne, så undersøg markedet… jeg vil elske at høre om dine gode erfaringer, så skriv endelig til mig  Shop@mellowway.dk