Ny til yoga, eller bare igang igen.

3 dejlige søndage med yoga på programmet.

De sidste 3 søndage i marts, var jeg på et introforløb til Hatha/Vinyassa/Yang flow yoga…

Vi (holdet) har arbejdet med at øge vores sensibilitet, for at blive bedre til at lytte, mærke, og reagere på kroppens og musklernes signaler, så kroppen styrkes istedet for slides.
Vi blev fint instrueret af yogalærer Karin Bonde Johansen.

Vi har lært “at sidde godt” “at stå godt” og “at lave foroverbøjninger” så kroppen ikke overbelastes, samt at have fokus på kropsholdning og vejrtrækningen.

De sidste 10-15 minutter af hver yogaklasse, lavede vi afspændende og afslappende meditative øvelser såsom:

  • Bodyscan…. -en komplet gennemgang af kroppens dele, med fokus på afslapning og afspænding.
  • Afspænding i stilhed med øjenmaske på, (her savnede jeg dog min egen øjenmaske med lavendelduft.
  • Afspændende visualisering med lyskugle bodyscan.

duftlys, sojavoks lys, soyavoks lys, soja voks lys, soyalys, soja lys, æteriske olier, aromaterapi, intuition, aromalys, mirins copenhagen,
Namaste.

Alle klasserne blev forøvrigt afsluttet med et “Namasté” – som er en meget smuk indisk hilsen, hvor håndfladerne holdes mod hinanden og sættes foran hjertet.

Namasté betyder – “Jeg bøjer mig for dig” eller “Det guddommelige i mig, ærer det guddommelige i dig”  og bliver brugt som en respektfuld og kærlig gestus, og for at sige tak.

namaste, yoga mod stress, meditation,


Op på yoga “hesten” igen.

Selvom jeg siden 80érne (ja, så gammel er jeg 😉 ) og sidste gang i 2013, on and of, har gået til yoga, har det mest været for motionen og smidigheden skyld, men da stressen tog mig i sommeren 2013, måtte jeg stoppe med at dyrke motion – også yoga, da al form for fysisk aktivitet fik stresshormonerne i min krop til at stige.

Du kan læse min stress historie her  

Jeg har ikke rigtig interesseret mig for filosofien, yoga-leveregler, korrekt udførelse af øvelserne, eller for den sags skyld, den mentale del af yogaen, -men netop den mentale del, (kropsscanninger, åndedrætsøvelser og meditationer) tog jeg dog, -som en af de allerførste værktøjer, fat på, i forbindelse med mit stress kollaps.

Det har sikkert ligget i mit baghovedet, at jeg kunne finde den ro og balance i yogaens mentale del, som jeg havde brug for i forbindelse med stressen, og har haft stort udbytte, og stor succes med at dyrke den mentale del på hjemmeplan.

Jeg brugte (og bruger stadig) bodyscan, vejrtrækningsøvelser, meditationer og guidede meditationer, – det har været en stor hjælp mod tankemylder og andre mentale forstyrrelser, og er en fuldstændig uundværlig og integreret del af mig idag.

Se udvalget af guidede meditationer i shoppen

Tak til Karin som var vores guide og yogalærer de 3 skønne søndage i marts, -jeg har kun godt at sige…

Hendes rolige sind, søde smil, gode humor og pædagogiske evner får: 5 ud af 5 yogamåtter herfra. 🙂

Min nye yogadebut fandt sted i Yogaoasen i Hillerød, og de har så vidt jeg har erfaret, jævnligt dette introforløb kørende – bor du i nærheden, vil jeg klart anbefale dig at prøve det af…

Yogaoasen stiftede jeg bekendtskab med, i forbindelse med Mellow Way´s Anti-stress julekalender, hvor 23 skønne kvinder (inkl. mig selv), gav deres bedste råd mod stress.
Mie Fabricius, som er ejer af Yogaoasen, bidrog til kalenderen med skønne restorative yogaøvelser, samt en skøn lydfil med åndedrætsøvelser…

Du kan gense og genhøre de skønne øvelser her.

Namasté
Jannie

One thought on “Ny til yoga, eller bare igang igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *