Erstat det unødvendige skyllemiddel med æteriske olier og eddike

Det er ren win-win for dig og miljøet at bruge æteriske olier og eddike i stedet for skyllemiddel!

Vi ved måske godt at eddike er en god erstatning for skyllemiddel (bl.a af ovenstående grunde), men ofte hører jeg, at det kan være svært at give afkald på alle de dejlige dufte fra skyllemidlet…  – og det kan jeg som “duftnørd” sagtens forstå.

…men det behøver man altså slet ikke…

Æteriske olier er svaret!

fakta om skyllemiddel, skyllemiddel, bløde håndklæder, skån miljøet, æteriske olier til vasketøjet, vasketøj, skyllemiddel, aromaterapi

 

Med æteriske olier kan du vælge, veksle imellem, og blande dine egne yndlings dufte.

Jeg vasker f.eks. ofte sengetøj og håndklæder i lavendel olie.
Lavendel dufter dejligt, og virker samtidig beroligende og afslappende på sindet.

Til mit eget tøj bruger jeg ofte Bergamot (citrus blomst) der virker opløftende på humøret, og/eller blomsterdufte såsom, rose eller jasmin  Min søn er vild med pebermynte (fordi det dufter af tyggegummi).

Viskestykker, strømper, bademåtter, gardiner m.m. vasker jeg ofte i citrus dufte, eucalyptus eller pebermynte, så de får en frisk duft.

Andre fordele:

– Du Bruger Ikke grimme kemiske stoffer, og kunstige parfumestoffer
– Du Afkalker samtidig vaskemaskinen
– Du Fjerner dårlig lugt fra både tøj og maskine
– Du Blødgør tøjet
– Du Binder farven til tøjet.

Sådan gør du:

Til én fuld maskine, skal du bruge ca. 3/4 eller 1 deciliter eddike (den ufarvede) og 3-6 dråber af din yndlings æterisk olie.

Nogle gange, kan det af forskellige årsager, være nødvendigt at tørre vasketøjet i en tørretumbler… har man ikke i forvejen vasket tøjet med æteriske olier, kan man i stedet dryppe en lille klud med yndlings olien, og lade den tørre sammen med det øvrige vasketøj – det får også tøjet til at dufte, dog ikke så meget som olierne i vaskemaskinen.

Klik her, og se udvalget af æteriske olier i shoppen:

Kærlig hilsen og god tøjvaske-dag til dig.

Jannie

PS.: Udvalget i æteriske olier i shoppen kan varierer… men hvis du har nogle specifikke ønsker til dufte, som ikke umiddelbart er i shoppen, så send mig en mail på: shop@mellowway.dk – så vil jeg prøve at skaffe dem hjem til dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *